Jadłospis

 

Poniedziałek 16.09.2019r.

Śniadanie:                                  

Obiad:

Podwieczorek:

 Chleb wiejski z masłem,twarożkiem na słodko; kawa inka na mleku

(alergeny:1;7)

1/2 jabłka

I. Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana z natką pietruszki (składniki:ogórki kiszone;jarzyna;żeberka wieprzowe)

II.Naleśniki z  dżemem(składniki mąka;jaja;mleko)kompot.

(alergeny:1;3;7;9)

baton pszenny z masłem i wędlina drobiową; zielony ogórek

herbatka miętowa

 (alergeny:1;7)

Wtorek 17.09.2019r.

Śniadanie:

Obiad:

Podwieczorek:

bułka szkolna z masłem, kiełbasą szynkową ,  pomidor kawa zbożowa z mlekiem,

(alergeny(1;6;7)

 marchewka do chrupania

I.krupnik z ziemniakami na skrzydełkach drobiowych z natką pietruszki z jarzyną(alergen 9)

II.pierogi z mięsem i cebulką (alergen:1;3)kompot

 

kisiel owocowy;biszkopciki ; winogrona (alergen:1;3;)

Środa 18.09.2019r.

Śniadanie:

Obiad:

Podwieczorek

pieczywo z masłem z pastą z tuńczyka iserka białego z masłem,;herbata   (alergeny1;4

1/2 brzoskwini

I.kapuśniak z ziemniakami na żeberkach z jarzyną(alergeny8)

II.ryż z musem jogurtowo truskawkowym(alergeny:7)

kompot

chleb mieszany z kiełasą szynkową i rzodkiewką; kawa inka na mleku(alergeny:1;7)

Czwartek 19.09.2019r.

Śniadanie:

Obiad:

Podwieczorek:

chleb z masłem;kiełbaski winerki na gorąco;kawaz inka na mleku(alergeny:1;6;7)

woda

 I.Zupa kartoflana na skrzydełkach z jarzyną(alergen:9)

II.spaghetti po włosku(alergen:1;3;}

kompot

 

babka wypiek własny;kakao(alergen1;3;7)

Piątek 20.09.2019r.

Śniadanie:

Obiad:

Podwieczorek:

 Zupa mleczna z makaronem zacierką, chleb z masłem, dżemem, (alergen:1;3;7)

ogółrek zielony do chrupania

Zupa kalafiorowa z kaszą manną,zabielana z jarzyną(zialergen:1;7;9)

II.pieczeń z indyka z ziemniakamiemniaki, nsurówka z kapusty pekińskiej(alergen:1;7;)

kompot.

jogurt owocowy(alergen:7}

wafle ryżowe

 SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI Numer alergenu Nazwa alergenu 1 Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, orkisz) oraz produkty pochodne. 2 Skorupiaki oraz produkty pochodne. 3 Jaja i produkty pochodne. 4 Ryby i produkty pochodne. 5 Orzeszki ziemnie, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne. 6 Soja i produkty pochodne. 7 Mleko i produkty pochodne. 8 Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne. 9 Seler i produkty pochodne. 10 Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11 Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na S02 12 Łubin i produkty pochodne. 13 Mięczaki i produkty pochodne. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz prawdziwy i ziołowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.