Jadłospis

 

poniedziałek17.02.2020r.

Śniadanie:                                  

Obiad:

Podwieczorek:

Chleb wiejski z masłem,serem żółtym; pomidorem  herbata z cytryną II.śniadanie napój cytroneta   (alergeny1;6;7)  

I.Zup pomidorowa z ryżem zabielana z natką pietruszki z jarzynąII.makaron z serem białym; cukrem i cynamonem kompot z czarnej porzeczk (alergen:1;;7;9) 

wafle ryżowe; jogurt owocowy(alergeny:1;7)

wtorek 18.02.2020r.

Śniadanie:

Obiad:

Podwieczorek:

pieczywo   z masłem,kiełbasą szynkową; czerwoną papryką; Kawa inka na mleku; herbata z cytryną                                  II śniadanie : melon

IRosół z makaronem z natką pietruszki z jarzynami              II Pieczeń z indyka w sosie własnym; ziemniaki; sałatka z buraczków(alergen:1;3;7;9)    kompot

chałka z masłem; mleko(alergen:1;7;)

środa19.02.2020

Śniadanie:

Obiad:

Podwieczorek

pieczywo z masłem;kiełbaski na gorąco z ketchupem  herbata  (alergeny1;7)            IIśniadanie: kiwi

I.krupnik z kaszą jęczmienną z natką pietruszki i jarzyną II.Pyzy z mięsem;wędzonym boczkiem i cebulką; marchewka do chrupania  kompot  (alergeny:1;3;7)

chleb razowy z masłem i miodem; mleko

czwartek 20.02.2020r.

Śniadanie:

Obiad:

Podwieczorek:

chleb z masemi pastą z jajek ze szczypiorkiem herbata z cytryną (alergeny:1;4;7)                     II  sniadanie: talerz pełen witamin

 I.zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym i z jarzyną                        II.kotleciki rybne z fileta z morszczuka; ziemniaki; surówka z kiszonej kapusty; kompot

pączek; herbata

piątek 21.02.2020r

Śniadanie:

Obiad:

Podwieczorek:

Pieczywo z masłem i dżemem zupa mleczna z makaronem ; herbata z cytryną;                              IItalerz witamin(alergeny:1;7;6

 IZupa ogórkowa z ryżem na żeberkach z jarzynami  z natką pietruszki                           . II.klopsy  z jajek ziemniaki; marchewka duszona z groszkiem kompot truskawkowy:1;3.4;7;9)

budyń; herbatniki bebe (alergeny:1;7)

 SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI Numer alergenu Nazwa alergenu 1 Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, orkisz) oraz produkty pochodne. 2 Skorupiaki oraz produkty pochodne. 3 Jaja i produkty pochodne. 4 Ryby i produkty pochodne. 5 Orzeszki ziemnie, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne. 6 Soja i produkty pochodne. 7 Mleko i produkty pochodne. 8 Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne. 9 Seler i produkty pochodne. 10 Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11 Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na S02 12 Łubin i produkty pochodne. 13 Mięczaki i produkty pochodne. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz prawdziwy i ziołowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.