Jadłospis

 

Wtorek12.11.2019r.

Śniadanie:                                  

Obiad:

Podwieczorek:

 Chleb wiejski z masłem,szyneczką drobiową; pomidor  herbata                    II śniadanie owoc(alergeny1;6;7

I.zupa pomidorowa z ryżem (składniki:; ;;jarzyna;)II.Makaron z serem białym z rodzynkami   i płatkami migdałowymi kompot (alergen:1;7;8;9) 

1/2 rogala z masłem dżemem kakao (alergeny:1;7)

Środa 13.112019r.

Śniadanie:

Obiad:

Podwieczorek:

chlebek wiejski    z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem herbatka z cytryną (alergeny(1;3;7)                         II śniadanie owoce

IBarszcz czerwony z ziemniakami zabielany  z natką pietruszki i z jarzyną      IIPotrawka drobiowa z kaszą bulgur surówka z marchewki i jabłek (alergen:1;3;7;9)    kompot

baton z masłem ; koktajl truskawkowy(alergen:1;7;)

Czwartek14.11.2019r.

Śniadanie:

Obiad:

Podwieczorek

pieczywo z masłem;pasztetem pieczonym ogórek zielony do chrupania ;kawa inka; herbata  (alergeny1;7)            II śniadanie: talerz pełen witamin/cząstki owoców i warzyw do chrupania/

I. zupa  grysikowa na rosole z  natką pietruszki i jarzyną(alergeny1;)                        II.Kotleciki mielone;ziemniaczki;fasolka szparagowa   kompot  (alergeny:1;3;7)

chleb razowy z masłem serem żółtym mleko(:1;7)

Piątek 15.11.2019r.

Śniadanie:

Obiad:

Podwieczorek:

chleb z masłem;pastą z tuńczyka i ogórka kiszonego herbata (alergeny:1;4;7)            II śniadanie owoc

 I.Zupa z soczewicy czewonej na żeberkach z natką pietruszki II.Naleśniki z serem i dzemem(alergen:1;3;7;9) kompot owocowy

Danonki ;pałki kukurydziane (alergen1;7)


Śniadanie:

Obiad:

Podwieczorek:

     

 SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI Numer alergenu Nazwa alergenu 1 Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, orkisz) oraz produkty pochodne. 2 Skorupiaki oraz produkty pochodne. 3 Jaja i produkty pochodne. 4 Ryby i produkty pochodne. 5 Orzeszki ziemnie, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne. 6 Soja i produkty pochodne. 7 Mleko i produkty pochodne. 8 Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne. 9 Seler i produkty pochodne. 10 Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11 Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na S02 12 Łubin i produkty pochodne. 13 Mięczaki i produkty pochodne. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz prawdziwy i ziołowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.